Astrologische Vereniging Ophiochus

De slangendrager als 13e sterrenbeeld


Volgende bijeenkomst:

Op woensdag 15 november van 19.30-21.30  uur is er een lezing die verzorgd gaat worden door Dick van der Mark


Gnosis en non dualiteit


Oude tradities in de nieuwe tijd

De Zwarte Lichten hebben aan het einde van de vorige eeuw hun entree gemaakt in de astrologie. Velen waren verrast en zeker in Nederland heeft de Zwarte Maan vaste voet aan de grond gekregen in de astrologische duiding.

In de Angelsaksische wereld is dat anders. Als daar al gebruik wordt gemaakt van de Zwarte Maan, dan wordt gesproken over Black Moon Lilith, een uitermate heftige vrouwelijke energie gebaseerd op Lilith, de eerste vrouw van Adam.

Welke functie heeft de Zwarte Maan nu in het astrologisch stelsel? Heeft zij te maken met vrouwelijk bewustzijn of is zij gewoon een (sekse onafhankelijke) pijnplek waarmee de persoonlijkheid moet leren omgaan?

Om hierop een begin van een antwoord te krijgen, wenden we ons naar de Gnosis, de kennis van Hermes Trismegistus, de verborgen kennis en ervaring van het goddelijke in ons.

Tegelijk met deze astrologische ontwikkelingen zien we dat binnen het 'nieuwetijdsdenken' een verschuiving heeft plaats gevonden van

'werken aan jezelf om beter te worden' naar 'Zijn in het Nu'. Mindfullness trekt vollere zalen dan de astrologie.

Welke parallellen zijn er tussen de astrologie, de Gnosis en de Advaita en welke rol kunnen ze spelen in de astrologische praktijk?

  

Dick van der Mark is al meer dan 25 jaar astroloog. Daarnaast is hij psychic reader. Verdieping in de I Tjing, de westerse esoterie en de Advaita hebben zijn visie mede gevormd.

Hij heeft een praktijk in Utrecht en is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland waar hij workshops heeft gegeven met Lynn Bell, Melanie Reinhart en Andrew Smith en waar hij gastlessen verzorgt aan The London School of Astrology van Frank Clifford.

Hij is de oprichter van Caelestis, school voor astrologie, bewustzijn en spiritualiteit, een beroepsopleiding waarin astrologie, intuïtieve ontwikkeling en lichaamsbewustzijn worden gecombineerd.

Tevens is hij voorzitter van de Astrologische Associatie.

Voor meer informatie www.debekendeweg.nu en www.caelestis.nl

Bezoekadres:
Wijkcentrum de Kempenaer
Dr. Wumkeslaan 4
8442 EM Heerenveen

iKosten: leden- gratis

              niet leden- 12,50  euro

              leden van een astrologie vereniging- 10 euro. 


Gelegenheid is  open om 19.15 uur, start 19.30 uur.

 

Groep Ophiochus