Astrologische Vereniging Ophiochus

De slangendrager als 13e sterrenbeeld


programma 2018

10 januari 2018: ledenvergadering 

Jaarprogramma 2017


11 januari


Tekst bij dia's Ganzen hoedster
Tekst bij dia's Ganzen hoedster.pdf (338.23KB)
Tekst bij dia's Ganzen hoedster
Tekst bij dia's Ganzen hoedster.pdf (338.23KB)

Jaarvergadering, na de pauze Jelle Vegter. Jelle deed zijn astrologische scriptie over 'Autisme', een boeiend onderwerp in deze tijd


8 februari

Lezing: Michael de Baker: Onderschepte tekens. 
De gangbare opvatting over onderschepte tekens is dat zij een blokkade laten zien waardoor de eigenschappen van het teken moeite hebben zich te manifesteren.
Voor de pauze: aan de hand van een aantal horoscopen krijg je uitleg hoe het wél kan functioneren binnen de evolutionaire astrologie.
Na de pauze: mogelijkheid om een horoscoop in te brengen van vrienden/familie( niet eigen horoscoop) voor uitleg.

 http://www.sthean.com


8 maart

Astro-café: Engelien Hanzens en Tonny Hollander. Planeetopstelling met als thema: Neptunus in driehoek/sextiel Zwarte Zon/Diamant

Toelichting: In 2017 maakt de as Zwarte Zon-Diamant een sextiel en een driehoek met Neptunus. Wanneer Neptunus een huis transiteert, wordt in die levensomstandigheid vooral het spirituele deel in jezelf aangesproken.

Op deze avond gaan we met elkaar via een soort rollenspel ervaren hoe je persoonlijke as Zwarte Zon-Diamant zich verhoudt tot de stand van de transiterende Neptunus. Welke rol speelt Neptunus op deze as?

Je kunt hierbij denken aan:

- Het opstellen van jouw Zwarte Zon-Diamant en Neptunus via 3 mensen die je uitkiest op deze avond, die deze constellatie gaan representeren.

- Of misschien heb je andere planeten die ook iets met jou Zwarte Zon-Diamant doen, waar je graag naar wilt kijken.

- Of welke variant je ook maar zou willen ervaren.

Je hoeft geen astrologische achtergrond van deze thema’s te hebben..

Openheid, en er gewoon puur instappen is genoeg!

 

25 maart

Landelijke Astrologie dag. 

De Friese astrologische vereniging Ophiochus organiseert onder haar leden elk jaar draagvlak om de astrologie te promoten. Hiervoor gaan een aantal leden naar de Friese bibliotheken –begin maart 2017 wordt bekend gemaakt welke dat worden - om er gratis consulten te geven. In 2016 was dit succesvol en kwamen er veel belangstellenden op af. Deze activiteit wordt ook op onze site vermeld. Belangstellenden zijn van harte welkom voor een gratis consult van ongeveer een half uur. Wanneer er behoefte is aan een uitgebreider vervolgconsult, kan dat bij de aangesloten astrologen die tegen gereduceerd tarief op die dag een aansluitend consult geven!

http://www.ldpastrologie.nl/


29 april ZATERDAG!

Workshopdag: Jan de Graaf: 'De hemel heeft voeten in de aarde', naar aanleiding van zijn boek. Er zal o.a. gewerkt worden met de elementen.  Lokatie: Schoterlandseweg 23a Katlijk. Het is bij Sytie Peckelsen Huisman thuis. Omdat de inrit bij de boerderij wat lastiger te vinden is voor onbekenden, zal Tonny met een Friese vlag aan de straat staan bij de inrit!


http://www.inspiratiesite.nl

De hemel heeft voeten in de aarde

Astrologie als persoonlijk en spiritueel pad.

Ik heb dit boek met veel liefde en plezier geschreven vanuit het gevoel dat astrologie geen papieren wetenschap is, maar verbonden met een oeroud weten dat wij allemaal bezitten. Astrologie gaat over onze oriëntatie in de ruimte; het leven op aarde en de goden van vuur, lucht, aarde en water die ons daarbij van oudsher terzijde staan.

Tot ver voorbij de Renaissance waren hemel en aarde innig verbonden. Je kon de hemel 'lezen' om te weten hoe het hier beneden toeging, maar ook andersom. De kwaliteiten van planeten en tekens waren overal op aarde zichtbaar.

Uitgeverij Inspiratie

Boeken op het gebied van astrologie en ontplooiing door Jan de Graaf, Zuwe 32, 2411 ZK  Bodegraven.17 mei

Lezing: Hyke Kloostra Astrologiespel. Hyke heeft een prachtig astrologie coachingspel gemaakt die op een aantal tafels ligt, waarbij je met dobbelstenen en een pion door het spel reist.      www.hetnegendehuis.nl  

Hyke Kloostra op Facebook:… ‘Het Astrospel kan inzichten geven in actuele levensthema’s en helpen bij het maken van beslissingen. Het is gebaseerd op de astrologie, maar je hoeft geen astrologische kennis te hebben om het te kunnen spelen. Tijdens je reis over het spelbord dat symbool staat voor je levensweg verzamel je allerlei astrologische puzzelstukjes die verband houden met je vraag of thema. Aan het einde van het spel kijk je samen met Hyke Kloostra welke rode draad of welke antwoorden hierin te ontdekken zijn’….   


13 sept.

Astro-café, Een een lezing door Frank van Overbeek over de Klassieke Vedische astrologie.

Vedische astrologie- -ook wel Jyotish (wetenschap van het innerlijk licht) genoemd - is de laatste jaren in het westen enorm in populariteit toegenomen.

Ze is een wetenschap die haar oorsprong vindt in de Veda's, de oeroude geschriften die de volledige wijsheid van het leven bevatten.

Ze is dan ook niet alleen een instrument voorn voorspelling van gebeurtenissen, maar bevat een scala aan toepassingen die inzicht geven in wie we werkelijk zijn en hoe we onverbrekelijk met het universum zijn verbonden.

Deze oudste vorm van astrologie heeft als belangrijk uitgangspunt dat de Maan een grotere rol speelt in de horoscoop, dan de Zon - wat in het Westen gebruikelijk is.
15 november

Lezing: Dick vd Mark: Gnosis en non-dualiteit.  http://www.debekendeweg.nu